måndag 26 augusti 2013

Sala Silverman

Härlig morgon i Sala med närmast perfekta förhållanden för en Halv Ironman. Långforsen låg spegelblank och väntade på oss triathleter. Jag hade anmält mig till tävlingsklassen för att slippa lite trängsel vid starten men jag hade ändå svårt inledningsvis. Jag vet inte riktigt vad det beror på, möjligen behöver jag värma upp bättre och starta med en högre puls. Det var kämpigt fram till den andra bojen men sedan hittade jag rytmen och min simtid kändes ändå helt ok när jag sprang upp till växlingsområdet. 




Cyklingen gick på en trevarvsbana och det var nästan vindstilla. Jag kom iväg riktigt bra och kände mig stark hela vägen. När jag kom in till den tredje varvningen möttes vi av en rad triathleter som körde sprinten och det blev ordentligt trångt den kommande milen. Det är en balansgång hur fort man ska våga cykla för att sedan ha kraft kvar på löpningen. Jag varvade in efter 2:32 på dom 90 km och i efterhand kände jag mig möjligen en aning passiv och hade nog kunnat trycka på lite till.



Sala Silverman erbjuder en riktigt fin bana på löpningen, min definitiva favorit under dom triathlon lopp som jag har genomfört. Även här handlar det om 3 varv på vardera 7 km som mestadels passeras i terrängen. Jag kände mig fortsatt mycket stark och såg att jag definitivt hade möjligheten att gå i mål på en tid under 5 timmar. Det var en bra motivator och drivkraft och jag tog dom två första varven med en kilometertid på 4:34. Med 5 km kvar började jag tröttna en aning och gav upp min måltid under 4:50 som succesivt mognat fram under loppet.



Efter en skön stund i målfållan där jag kände mig riktigt nöjd med tiden 4:52:29 var det dags för prisutdelning. Kanske vinner man något på utlottningen tänkte jag och blev mäkta förvånad när Gurten ropades upp som silvermedaljör i min åldersklass och fick kliva upp på prispallen. Tack IFK Sala för ett som vanligt utmärkt arrangemang med mycket känsla och kärlek!


Var försiktig & träna klokt!

2 kommentarer:

  1. Starkt och grattis Gurten!

    2014 blir mitt första år som triatlet, börjar med en olympisk ;) Kanske vi ses ;)

    SvaraRadera