fredag 7 december 2012

Flip eller flop

Triathlon, är det flip eller flop egentligen?
Sporten och intresset växer lavinartat vilket är riktigt kul. Lisa Nordén fick en välförtjänt bragdmedalj som ytterligare förstärker intrycket att triathlon börjar blir en stor idrott.

Men hur är det med förbund och arrangörer, hinner dom med i utvecklingen? Under hela hösten har det varit ett sanslöst tryck på alla tävlingar och inte minst den hysteri som infinner sig när det är dags för anmälan.

World Triathlon Stockholm blev en stor succé med nytt deltagarrekord. Tråkigt nog var arrangemanget inte lika bra. Flertalet deltagare sprang för många varv, banan var för kort vilket iofs är ok med 10% men detta hade inte kommunicerats till dom tävlande.

Ironman Kalmar släppte dom nya slottarna veckan efter målgång innan man knappt ens hunnit ur duschen, varför? Startplatserna tog slut på en helg. Sedan släpptes ytterligare 300 platser som sålde slut på 1 minut.

Vansbro Triathlon har varit skickliga på att marknadsföra sin tävling och skapat ett enormt intresse för en egentligen medioker tävling. När startplatserna släpptes kraschade servern och ingen kunde anmäla sig. Fyra dagar senare gjordes ett nytt försök och dom 400 nummerlapparna tog slut på 5 minuter.

  
 
Ska det verkligen vara hastigheten på vår Internet uppkoppling som ska vara avgörande om man får tävla eller inte. Nu är det hög tid att vi triathleter bildar opinion mot det här anmälningsförfarandet. Vi måste sluta med att vara tacksamma och stå med kepsen i hand och nästan be om ursäkt för att få starta när vi betalar stora summor för tävlingarna. Kom igen nu ansvariga, anpassa er till det nya och större intresset som finns för en i övrigt utmärkt idrott! 
 
 
Var försiktig & träna klokt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar