tisdag 30 oktober 2012

Träningsmotivation

I söndags fick vi sova en bonustimme då klockan återgick till vintertid med mindre än två månader kvar till julafton. November väntar runt hörnet och möjligen årets tuffaste månad för bra och kvalitativ träning. Hur ska man göra för att motivera sig att träna när det är mörkt, kallt, regnigt och långt till nästa lopp eller tävling?
 
Här kommer Gurtens fyra kanske lite tråkiga men för mig väl fungerande tips i strävan att nå rätt RMA och motivation; 

Fasta träningsdagar och rutiner gör det enklare. Avsluta veckan med att se över träningsmöjligheterna för den kommande veckan. Pröva gärna att använda dig av Funbeat eller liknande träningsdagböcker på Internet för att hålla koll på din träning.
 
Genomför passet även om det känns tungt. Det brukar alltid bli bättre när man väl kommer igång. Pulsera hellre träningen och kör ett lättare pass än planerat om du har en dålig dag och lyssna därmed på din egen kropp.
 
Träna tillsammans med andra, flersamhet är mycket roligare än ensamhet. Dessutom är det svårare att hitta en anledning eller dålig bortförklaring att avstå träningen. Varför inte avsluta med en gemensam bastu eller fika.
 
Planera ett längre pass utomhus under helgen. Frisk luft gör dig gott, variera upplägg och aktivitet efter årstid och kommande mål så kan du se fram emot veckans höjdpunkt och utmaning med stor tillförsikt.
 
 
Fanny simmade under hela helgen på Erikdalsbadet så jag passade på att utnyttja hela anläggningen under insimmet i väntan på första start.

 
Efter en stund på löpbandet kändes det riktigt lyxigt att kunna simma nästan ensam i femtiometers bassängen på Sveriges nationalarena för simidrott. 

Var försiktig & träna klokt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar