lördag 11 augusti 2012

Ride of Hope

Ride of Hope är Sveriges viktigaste cykellopp på 125 mil mellan Lund och Stockholm till förmån för Barncancerfonden. Loppet passerar fem av Sveriges sex barnonkologiska centra och ger därmed extra mycket engagemang och känsla. Grundidén är att varje deltagare skänker 300 kr per etapp och sedan cyklar tillsammans mellan olika städer i Sverige.

Ride of Hope har sedan starten 2008 samlat in över 3,8 miljoner till Barncancerfonden och haft mer än 4.400 starter. Överskottet går till bygget av det nya Ronald McDonald Hus som kommer att byggas vid Akademiska sjukhuset i Uppsala med invigning under 2013.

Barncancerfonden är en ideell förening vars största och viktigaste uppgift är att stödja forskningen kring barncancer. Verksamheten bedrivs endast tack vare gåvor och testamenten från privatpersoner, organisationer och företag.

I Sverige insjuknar varje år cirka 300 barn upp till 18 år i cancer. Av dessa överlever tre fjärdedelar tack vare utvecklade och individualiserade vård- och behandlingsmetoder.



Jag valde att starta på den 8:e och näst sista etappen mellan Västerås och Uppsala med en distans på 116 km. Jag kom iväg med en av snabbgrupperna strax efter kl 10:30 med ett fikastop i Enköping.

Mats på bilden ovan och Micke från min grupp i Fredrikshof cyklar hela vägen från Lund med målgång i Stockholm på söndag. Fantastisk prestation och engagemang att ta sig hela vägen och lägga nio dagar av sin semester på att cykla till förmån för Barncancerfonden.



Det är alltid lite svårt i början att cykla med människor man inte känner men våran klunga fungerade riktigt bra efter ett par mil. Kul med nya bekantskaper och duktiga cyklister. Vi entrade målet i Uppsala efter ett rullsnitt på knappt 34 km/h. Vi hade dessutom en motorcykel både före och efter vår grupp. Det känns extra tryggt och nästan lite professionellt. 

Det här var mitt sista cykelpass innan Kalmar och en bra genomkörare.

Tack till IKEA som bjöd på såväl priser som valfri mat inne på varuhuset.

Var försiktig och träna klokt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar