söndag 23 december 2012

Julafton

Cykla på självaste julafton, har du inget liv tänker säkert många?
 
Jo tack, jag har ett bra, innehållsrikt liv och en fin familj men det är långtifrån en självklarhet för alla medmänniskor. Stora helger och familjehögtider är såklart till glädje för många men samtidigt även plågsamt för andra i dagens slit och släng samhälle. Det är inte för att manifestera detta jag tänker köra en klass hos SATS Kista på dopparedagen, det är kul att träna oavsett veckodag och högtid. Jag tänker mig 45 minuter cycling utan vare sig julmusik, tomteskum och julmust. Jag planerar ett helt vanligt träningspass med start kl 11.30. Om du liksom jag kanske har en stund över, vill komma ifrån julstressen, väntar på barnen eller tomtefar? Följ med på lite träning! Förslagsvis avslutar vi sedan med en latte på Levinskis i väntan på Kalle Anka & hans vänner.
 
 
Tack Morgongänget på Vällingby Parken för en härlig höst och stort tack även för dom hemmagjorda dryckerna som kommer att förgylla mitt julbord.
 
 
Nu önskar jag er alla en god helg och ett framgångsrikt 2013!

Var försiktig & träna klokt!

onsdag 12 december 2012

Målgång Tour de France


 
Efter 16 veckor med utmanande och omväxlande etapper gick vi slutligen i mål under tisdagskvällen på SATS Vällingby Parken. Jag är full av beundran över den höga kvalitet som vi har haft under hela hösten och extra beröm till er som deltagit på samtliga pass. Nu har ni en välförtjänt premie att hämta ut. Jag vill även passa på att ge lite kred till Marco Lucisano som har regisserat hela upplägget, det har varit riktigt bra.
 
 
 
Om ni av någon anledning missat touren, känn in stämningen; http://www.youtube.com/watch?v=cbv3N-qt2EI
 

Jag hade dessvärre ingen möjlighet att bjuda på champagne men väl lite cider efter målgång. Tack alla ni som bidragit till en fin höst.

Var försiktig & träna klokt!

fredag 7 december 2012

Flip eller flop

Triathlon, är det flip eller flop egentligen?
Sporten och intresset växer lavinartat vilket är riktigt kul. Lisa Nordén fick en välförtjänt bragdmedalj som ytterligare förstärker intrycket att triathlon börjar blir en stor idrott.

Men hur är det med förbund och arrangörer, hinner dom med i utvecklingen? Under hela hösten har det varit ett sanslöst tryck på alla tävlingar och inte minst den hysteri som infinner sig när det är dags för anmälan.

World Triathlon Stockholm blev en stor succé med nytt deltagarrekord. Tråkigt nog var arrangemanget inte lika bra. Flertalet deltagare sprang för många varv, banan var för kort vilket iofs är ok med 10% men detta hade inte kommunicerats till dom tävlande.

Ironman Kalmar släppte dom nya slottarna veckan efter målgång innan man knappt ens hunnit ur duschen, varför? Startplatserna tog slut på en helg. Sedan släpptes ytterligare 300 platser som sålde slut på 1 minut.

Vansbro Triathlon har varit skickliga på att marknadsföra sin tävling och skapat ett enormt intresse för en egentligen medioker tävling. När startplatserna släpptes kraschade servern och ingen kunde anmäla sig. Fyra dagar senare gjordes ett nytt försök och dom 400 nummerlapparna tog slut på 5 minuter.

  
 
Ska det verkligen vara hastigheten på vår Internet uppkoppling som ska vara avgörande om man får tävla eller inte. Nu är det hög tid att vi triathleter bildar opinion mot det här anmälningsförfarandet. Vi måste sluta med att vara tacksamma och stå med kepsen i hand och nästan be om ursäkt för att få starta när vi betalar stora summor för tävlingarna. Kom igen nu ansvariga, anpassa er till det nya och större intresset som finns för en i övrigt utmärkt idrott! 
 
 
Var försiktig & träna klokt!

söndag 2 december 2012

123 minuter cycling

1:a advent och äntligen lite vinter med snö och 11 minusgrader utanför fönstret. Håll med om att man blir riktigt sugen att valla skidorna och inte minst att få åka långfärdsskridskor på nyfrusna blankisar. Jag ska den här vintern gå med i Stockholms Skridskoseglarklubb, SSSK och åka lite med dom i Stockholms ytterskärgård.
 
Idag körde jag ett två timmars cykelpass på SATS och funderade en hel del på hur jag skulle lägga upp klassen på bästa sätt. Hur underhåller man deltagarna på en cykel som inte kan välta under en sådan lång tid?
 
Jag bestämde mig till slut för fyra block om vardera 25-28 minuter följt av en kort aktiv vila, toalettbesök, äta en banan eller kanske byta ut den svettiga tröjan.
 
Inledningen på 25 minuter hade som syfte att komma igång på bästa sätt med en ordentlig uppvärmning i varierande tempon och positioner. Det kändes som en bra start.
 
Efter den korta vilan som ingen behövde övergick vi till en tuff intervallserie 5x5-1. Det innebar fem minuter högintensivt arbete följt av en lugnare minut i stående position. Vi hade nu ett grymt bra tryck i salen och jag imponerades över den genomgående höga pulsen, riktigt kul och inspirerande.
 
Del tre avverkades på berget med en 27 minuter lång klättring där benen började stumna och det märktes att den höga tempot började ta ut sin rätt.
 
Efter det korta depåbesöket avslutade vi med en lagtempokörning där vi växeldrog i två lag med ett rasande högt tempo.

 
Tack alla som deltog och bidrog till 123 minuter underbar cycling.
 
Var försiktig & träna klokt!

söndag 18 november 2012

Actic Kista Charity Day

Söndagen den 25 november kommer Actic Kista genomföra en Charity day till förmån för Cancerfonden. Evenemanget startar kl 11.00 och träningen är helt gratis för alla som vill delta. Det enda ni behöver göra är att ta med er en liten donation i ett kuvert som lämnas när man checkar in.
 
Programmet är riktigt spännande och ni kan välja på såväl föreläsningar som egen träning. Vad sägs om att lyssna på något av följande;

Martin Svenselius, "Be strong to be usefull" helkroppsträning kopplat till Parkour.
 
Kristina Paltén, I huvudet på en Ultralöpare.
 
Ove Johansson, The Last Ironman Kalmar 2012.
 
Dessutom finns det mängder med bra pass att välja på. Ni är varmt välkomna att cykla och springa med mig eller vad som passar er bäst.
 
 
För att boka plats på någon av klasserna är det enklast om ni ringer till Actic Kista på telefon, 750 98 00. Här kan ni se hela schemat;
 
Var försiktig & träna klokt!

lördag 17 november 2012

Tömilen

Efter en för mig ovanlig sovmorgon tog jag i förmiddags bilen till Frescatihallen. Väl på plats fanns inte en människa i löparkläder utan jag hade helt enkelt läst fel i informationen. Nåväl, det var ingen stor sak att förflytta sig till KTH-Hallen där man kunde byta om och starten var bara några hundra meter därifrån.
 
Det var för mig debut på en löpartävling i november och skönt att slippa all den kaotiska trängsel som normalt infinner sig på de flesta evenemang. Jag tänkte att det blir ett bra pass en lördag med trevligt sällskap i skogen. Jag borde nog varit lite klokare och kollat bansträckningen innan för den var riktigt krävande med åtta tuffa stigningar, dessutom bitvis på lerigt underlag.
 
Starten gick på en äng och tempot var inledningsvis högt med en kilometertid under 4 minuter och jag fick betala för sen ankomst och en dålig uppvärmning. Redan efter drygt 1 km kom första rejäla backen och jag kände direkt att det här blir jobbigt idag. Det fanns egentligen ingen del på banan där man kunde hitta en jämn fart då det var upp och ner allt som oftast. Den typen av banor passar inte mig så bra numera utan jag trivs bäst på slätlöpning. Ambitionsnivån var en skön lördagsrunda men med nummerlapp på bröstet vill man ändå prestera någonting. Första 5 km gick hyggligt och jag varvade på drygt 21 minuter. Andra rundan blev än mer slitsam och jag sladdade in i leran under målskynket på tiden 43:49 efter en klart tyngre upplevelse än planerat. 

Riktigt bra löparväder i november och 7 grader i luften.

Bansträckningen gick som en åtta i området kring Lill-Jansskogen.

Totalt kom 464 st löpare till start på Snöfemman & Tömilen. 

Napoleon Salomon från Fredrikshof vann på tiden 31:51.

Bilden säger det mesta om min egen insats...
 
Var försiktig & träna klokt!

söndag 11 november 2012

13 år senare...

Jag har många gånger tänkt starta en enskild firma. Första gången var efter avslutad elittränarutbildning i innebandy 1999. Jag hade då ett tränaruppdrag för Kista/Järfälla IBK med en idé om att börja fakturera för mitt arbete. Skattemyndigheten gillade dock inte mitt upplägg på verksamhet när jag ringde för att rådfråga och därmed gjorde jag aldrig någon ansökan.

13 år senare skickade jag äntligen in min ansökan. Svaret fick jag nu i veckan tillsammans med min FA skattsedel och min enskilda firma är godkänd och registrerad. Återigen är jag nu på väg i en riktning mot lite förändringar med nya uppdrag och utmaningar. Coach Gurten är namnet.

 
Var försiktig & träna klokt!

tisdag 30 oktober 2012

Träningsmotivation

I söndags fick vi sova en bonustimme då klockan återgick till vintertid med mindre än två månader kvar till julafton. November väntar runt hörnet och möjligen årets tuffaste månad för bra och kvalitativ träning. Hur ska man göra för att motivera sig att träna när det är mörkt, kallt, regnigt och långt till nästa lopp eller tävling?
 
Här kommer Gurtens fyra kanske lite tråkiga men för mig väl fungerande tips i strävan att nå rätt RMA och motivation; 

Fasta träningsdagar och rutiner gör det enklare. Avsluta veckan med att se över träningsmöjligheterna för den kommande veckan. Pröva gärna att använda dig av Funbeat eller liknande träningsdagböcker på Internet för att hålla koll på din träning.
 
Genomför passet även om det känns tungt. Det brukar alltid bli bättre när man väl kommer igång. Pulsera hellre träningen och kör ett lättare pass än planerat om du har en dålig dag och lyssna därmed på din egen kropp.
 
Träna tillsammans med andra, flersamhet är mycket roligare än ensamhet. Dessutom är det svårare att hitta en anledning eller dålig bortförklaring att avstå träningen. Varför inte avsluta med en gemensam bastu eller fika.
 
Planera ett längre pass utomhus under helgen. Frisk luft gör dig gott, variera upplägg och aktivitet efter årstid och kommande mål så kan du se fram emot veckans höjdpunkt och utmaning med stor tillförsikt.
 
 
Fanny simmade under hela helgen på Erikdalsbadet så jag passade på att utnyttja hela anläggningen under insimmet i väntan på första start.

 
Efter en stund på löpbandet kändes det riktigt lyxigt att kunna simma nästan ensam i femtiometers bassängen på Sveriges nationalarena för simidrott. 

Var försiktig & träna klokt!

söndag 21 oktober 2012

smslivräddare.se

SALSA-projektet pågår i Stockholm sedan drygt ett år tillbaka. Det är ett unikt projekt av Södersjukhuset i samarbete med SOS Alarm och Karolinska Institutet där man kan anmäla sig som livräddare. Cirka 900 hjärtstopp inträffar varje år i Stockholm och överlevnadsfrekvensen har varit deprimerande låg. Nu ger kreativt tänkande och ny teknik hopp till dom som drabbas.
 
När SOS Alarm tar emot hjärtstoppslarmet skickas ett SMS ut till alla livräddare inom en radie av en kilometer med instruktioner om var den drabbade befinner sig. Projektet tros rädda upp till hundra liv varje år då tiden till hjälp vid hjärtstopp är den viktigaste faktorn.

Gör som jag, anmäl dig som livräddare om du är utbildad, http://www.smslivraddare.se/


Jag har idag under ledning av Running Sweden friskat upp mina kunskaper inom området HLR och L-ABC. Det är tre år sedan jag senast utbildade mig genom Safe och det har kommit lite nya direktiv sedan dess. Det känns riktigt bra att vara uppdaterad om olyckan skulle vara framme.


Vaf försiktig & träna klokt!

söndag 14 oktober 2012

5 km för Alzheimer

Per Johansson, trail löpare från Gävle arrangerade idag en härlig manifestation.
Det var ett välgörenhetslopp där alla inkomster oavkortat gick till Alzheimerfondens forskning för att hitta botemedlet mot Alzheimers sjukdom, en sjukdom som drabbar ca 60% av alla demenssjuka. Pers uppmaning var att springa 5 km i Hemlingby eller på annan ort. Anmälningsavgiften på 50 kr eller mer gav en bit över 10.000:- och fler än 80 personer sprang gemensamt. Själv hade jag ingen möjlighet att ta mig till Gävle så jag tog en kvällsrunda i Järfälla istället. För att göra resultatlistan jämnare fanns det ett "mut-system" som gick ut på att för varje extra 10:- man skänkte drogs 30 sekunder bort från tiden man sprang på. Vinnaren slutade på minus 3 sekunder, lika underbart som arrangemanget.
 
Jag avslutade tidigare idag säsongen tillsammans med 4.876 löpare genom att springa Hässelbyloppet. Enligt arrangören höstens skönaste och landets snabbaste 10 km.
 

Det var nio grader varmt och lätt duggregn när starten gick 12:10. Vi inledde på en äng några hundra meter från Hässelby IP och det var rejält trångt första kilometerna. Jag hade en idé om att följa arrangörernas uppmaning och springa på 40 minuter.


Det gick bra till en början och jag passerade 5 km efter 19.58 vilket såg bra ut. Jag kände dock redan här att det skulle bli svårt idag. Benen kändes ok men det var tungt för övrigt. Jag tappade rejält med tid mellan 5,5 och 8,5 km trots den lättlöpta banan. Sista biten gick något bättre och jag passerade mållinjen efter 41:20. Tiden i sig är ingen katastrof men jag ville verkligen springa fortare idag.


Det känns nu faktiskt skönt att tävlingssäsongen är avslutad, inte minst mentalt. Jag känner nu tydligt att återhämtning och uppladdning är vad jag behöver i jakten på mina kommande utmaningar under 2013.

Musael Temesghen vann på den utmärkta tiden 29:33.
 
Var försiktig & träna klokt!


lördag 6 oktober 2012

Barca vs 25manna

Guldet blev till sand och Barcelona byttes mot skogarna vid Lida Friluftsgård. Min sedan länge planerade säsongsavslutning med en Triathlon i sol och värme ersattes av 25manna i orientering en härlig höstdag innehållande en komplett färgskala i naturen. 2012 har varit ett intensivt år med mängder av roliga och utmanande tävlingar men ibland är det bara omöjligt att hinna med allting och lördagen blev bra även utan La Rambla.
 
  

Det var ett par år sedan jag senast tävlade i orientering och jag hade nog glömt hur stort intresset är för denna sport. Köerna ringlade långa på vägen ut och Tullinge Flygfält fylldes snabbt med bilar och bussar. Arrangören räknar med 15.000 deltagare under helgen. På plats valde jag en medelsvår bana i den öppna klassen.



Direkt efter start blev jag tydligt påmind om svårigheterna och bommade den första kontrollen rejält trots att avståndet var mindre än 1 km. I gammal god stil sprang jag fort men fel, tittade för lite på kartan och det tog en stund innan jag anpassade mig till rätt skala. Efter 20 minuter fick jag bättre ordning på prylarna, orienterade med större självförtroende och spikade faktiskt dom sista kontrollerna. Jag tror inte Gurten placerade sig speciellt högt i resultatlistan men vad gjorde det idag. Det här var verkligen jättekul och jag ska genast planera in lite mera orientering framöver.

 
Fuck Cancer, jag sprang förra helgen Lidingöloppet med det grymmaste armbandet. Jag har nu dessutom blivit stödmedlem i föreningen och passade även på att köpa en mössa inför den stundande kylan. Som utlovat skickar jag nu stafettpinnen vidare.
 
 
Grattis Maud, jag drog din lott under överinseende av statens kontrollant Curre och du blev den lyckliga vinnaren av armbandet. Det kommer med posten till veckan.

 
Var försiktig & träna klokt!

söndag 30 september 2012

Lidingöloppet

13 grader i luften och lite lerigt underlag, det var dom yttre förutsättningarna inför årets upplaga av Lidingöloppet. På vägen ut till Koltorps Gärde stannade jag till i Ropsten för att göra en snabbvisit hos Gainomax som delade ut dryck till alla löpare.
 
 
När startskotten gick 12:30 kände jag av det rekordstora startfältet. Det brukar vara rejält trångt första kilometerna men i år var det bitvis stökigt hela vägen fram till Grönsta Gärde. Jag hade en tydlig gameplan med en målsättning att springa under 2:25. Jag upplevde första 7 km mer kuperat än vanligt och jag misströstade lite på vägen ner till Kyrkviken. Jag passerade ändå Hustegaholm vid 10 km på tiden 46:26 vilket var helt ok. Fram till Fågelöudde kommer sedan banans flackaste parti och jag kunde hålla ett jämnt och fint tempo med en skön känsla i både kropp och knopp. På delen mellan 15-20 km försökte jag hålla igen lite då det avsnittet är knixigt och kuperat. Väl framme vid Grönstabacken låg jag aningen bättre än min plan.


Det är här loppet börjar på riktigt, när man har passerat vätskekontrollen vid 20 km och får börja avslutningen med en första rejäl stigning. Abborbacken ligger knappt 5 km bort och en del mindre backar på vägen dit som gör att man får bekänna färg ordentligt. Min känsla var fortsatt bra och jag höll ett tempo under 5 minuter per kilometer. Väl framme i den berömda backen möts man av en kraftfull och helt underbar kör som sprider värme och energi, tack för det. Den jobbigaste delen är den asfaltssnutt precis innan banans högsta punkt. Man tappar alltid en del tempo på den backen så nu gäller det att höja tempot igen innan man når Karins Backe vid golfbanan. På slutet hör man mindre av "håll höger" och jag får istället springa om en hel del trötta löpare. Jag ser på klockan att min måltid ligger klart inom räckhåll och håller tempot fortsatt bra. Sista biten är lätt nerför och jag sträcker ut och passerar mållinjen efter 2:24:22 med en del krafter kvar. Härlig målgång på mitt 11:e raka Lidingölopp efter 30 mycket väldisponerade kilometer.

 
Kenyanen Lewis Korir vann för andra året i rad med tiden 1:35:26. När man ser löpsteget förstår man att han kan springa med den enorma kilometertiden 3:10. 
 
 
Snabbanalys av loppet direkt efter målgång tillsammans med Micke som sprang på ett nytt fint personbästa.

 
Fuck Cancer, jag sprang Lidingöloppet med det här grymma armbandet som jag vunnit av Jeanette. Nu har jag blivit stödmedlem i föreningen Ung Cancer och skickar stafettpinnen vidare. Vill du ha en lite lagom svettig gåva med bästa budskapet behöver du bara gilla det här inlägget för att delta i utlottningen.
,
 
Var försiktig & träna klokt!

söndag 23 september 2012

Aborrbacken

 
Nästa helg är det återigen dags för Lidingöloppet och inledningen på min 11:e Klassiker. Jag kände idag på dom 10 sista kilometerna tillsammans med Per-Jan. Den mytomspunna Aborrbacken tornar upp sig som en jätte efter knappt 25 kilometers löpning men hur är den egentligen? Den frågan sökte vi svar på idag men det är inte riktigt jämförbart då vi hoppat över dom första 20 km. Backen är 550 meter lång och har två brantare partier. Mitt råd är att ta det lugnt uppför, man förlorar inte jättemycket på att gå raskt och undviker därmed en eventuell syreskuld med tillhörande mjölksyra. Den tid du möjligen förlorar tar man igen när man har passerat banans högsta punkt och det är trots allt
5 km kvar till mål så hushåll med krafterna.
 
Min plan är att dela upp banan med några tydliga checkpoints. Jag står i startled 1C och tempot brukar bli ganska högt dom första kilometerna. Det gäller att hitta den fart som känns bekväm och en kilometertid på ungefär 4:40. När man kommer ner till Kyrkviken är det vanligtvis mycket publik vilket alltid underlättar. Jag vill gärna springa första milen på 46 minuter. Därefter väntar den bästa delen på banan med flack löpning på skönt underlag i skogen och här ska jag försöka höja tempot lite innan man når den kuperade och knixiga delen borta vid Bosön. Min nästa checkpoint blir efter 20 km och här vill jag ha en tid på 1:35.
 
Det är nu loppet börjar på allvar och inleds med Grönstabacken direkt efter vätskekontrollen. Därefter är det några kilometer kuperad terräng och mental uppladdning inför avslutningen. 25 km passeras i samband med Aborrbacken och här behöver jag en tid på ungefär 2 timmar. Avslutningen är riktigt jobbig och Karins backe efter 28 km brukar jag uppleva som banans jobbigaste. Efter det gäller det att bita ihop och mitt mål är att springa på 2:25.
 
Lycka till nu alla som ska springa, "Run Happy".

Banans högsta punkt väntar när man har besegrat Aborrbacken.
 
Gainomax bjuder på en bra karta tillsammans med lite ytterligare goda råd; http://gainomax.com/lopning-karta/.
Om du är supporter tycker jag att dom bästa åskådarplatserna är utmed Kyrkviken, Grönstabacken och så målgången vid Grönsta Gärde såklart.
 
Karins backe med 2 km kvar till mål är en ofta bortglömd utmaning.
 
Den här helgen har jag utbildat mig till löpcoach genom Personal Training School och Running Sweden. Verkligen kul att träffa så många positiva människor och löpare samtidigt. Det känns bra med lite fokus på teknik och jag har en del att lära inom det här området. Running Sweden har helt rätt attityd till träning, löpning och sättet att vara coach. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med dom under hösten.  
 
 
Tidigare under veckan har jag haft riktigt flyt och vunnit två helt grymma priser.
På Fastrun vann jag ett par nya skor från Saucony, precis vad jag behöver.
 
Jeanette har dessutom haft en föredömlig utlottning där jag hade turen att vinna ett armband med texten "Fuck Cancer" till stöd för Ungcancer. Det här kommer jag att bära med stolthet under Lidingöloppet för att sedan göra en ny utlottning och skicka stafettpinnen vidare. Innan dess kommer jag givetvis bli stödmedlem i föreningen. Dom har bl.a till uppgift att skapa mötesplatser för unga vuxna cancerdrabbade och anhöriga att få träffa andra i liknande situationer, både på Internet och i det verkliga livet.


Var försiktig och träna klokt!

söndag 16 september 2012

Löparfokus

Det är mycket fokus på löpning just nu. Sicklaloppet förra helgen, Stockholm Halvmarathon igår och Lidingöloppet om två veckor. Dessutom var det i torsdags premiär för Fastrun där man springer ett testlopp på 5 km tillsammans med andra duktiga atleter ute på Gärdet. Riktigt bra arrangerat Erika, räkna med mig framöver och häng på du också. Nästa helg väntar en utbildning med Running Sweden.

 
Jag hade egentligen inga planer på att springa Stockhom Halvmarathon för femte gången men fick sent möjligheten att starta. Micke var nog lite mer laddad innan start och är dessutom i jättefin löpform.  
 
 
Det var rejält trångt vid starten trots att vi stod i första startgrupp. Det lutar svagt uppför i början men vi drog iväg i ett högt tempo, lite för snabbt för att passa mig men det blir nästan alltid rusning i starten. Jag känner såklart till att kilometertiden ska ligga på 4:16 i snitt för att klara tiden 1:30. Jag trodde inte riktigt på det själv den här gången då det varit en slitsam vecka men jag ville ändå göra ett ärligt försök och då måste man vara med från början. Öppningen på dom 5 första km var lovande med tiden 20:42 vilket är riktigt bra. 
 
Efter 8 km började den snabba starten kännas i benen och jag hade en svag del på banan fram till 12 km. I efterhand kan man enkelt konstatera att det var här jag tappade möjligheten att gå under 1:30. 

 
När jag passerat Slottet och vidare ut på Söder Mälarstrand fick jag förnyade krafter på den lättlöpta delen av banan och låg åter på en kilometertid under 4:15. Det behöver man för banans jobbigaste del vid Tantolunden återstod liksom backen vid St Paulsgatan. Jag kände mig stark dom sista 5 km och det var absolut inte här jag tappade en toppnotering. På upploppet kände jag mig ändå nöjd när jag passerade mållinjen på 1:30:52. Det här blev en oväntat härlig eftermiddag i strålande sol och trots allt ett bra besked inför Lidingöloppet.

 
Hässelby dominerade stort i årets upplaga med segrar i såväl dam- som herrklassen genom Isabellah Andersson och Haben Idris. Jag blir mest förundrad över det faktum att 16.689 löpare hade anmält sig men bara 12.544 kom till Norrbro? Vad hände med dom 25% löpare som betalat anmälningsavgiften men aldrig kom till start? Är det möjligen ett ytterligare tecken på den hysteri som råder och att du redan nu kan anmäla dig till nästa års lopp för att försäkra dig om en plats om du möjligen känner dig förberedd och i god form. Just nu är det enkelt att vara arrangör. 


Det är alltid kul och uppskattad med en liten hejarklack när man tävlar, här laddar delar av min upp inför loppet. Stort tack även till Puma som sponsrade mig med startplatsen.
 

Nej, jag har inte bara sprungit den här veckan. Idag deltog jag på en workshop arrangerad av SATS tillsammans med en del cykelkollegor.
"Add a new dimension" där vi diskuterade klassupplägg, erfarenheter och vad våra kunder efterlyser framöver.

 
Det har varit en turbulent vecka på min arbetsplats Brandon. Förändringar är iofs ofta bra och välbehövliga men det är synd när man inte kan påverka och bestämma själv. Indianernas gamla ordspråk passar nu bra "Om du rider på en död häst, kliv av".
 
Var försiktig och träna klokt!


söndag 9 september 2012

Sicklaloppet

 
Sweet dreams Gurten!
 
 
Självseedningen på Sicklaloppet fungerade utmärkt och jag valde en mer realistiskt startfålla om än optimistisk på 35-40 minuter. Vi var knappt 1200 löpare som sprang längs med flera av Nackas sjöar och genom bostadsområden som Järla Sjö, Ekudden, Sickla Strand och Hammarby Sjöstad. Underlaget var mestadels asfalt blandat med lite grus på den jobbiga sträckan vid Sicklasjön.


Jag kom iväg riktig bra, kanske lite väl fort då jag öppnade dom första 4 km på 15:35. Efter det tröttnade jag en del och tappade mycket tid mellan 6 och 8,5 km. Jag är absolut inte i toppform och saknar några riktigt bra snabbjobb och intervallpass. Vid målgången på Marcusplatsen noterades jag med tiden 41:31 vilket jag för dagen ändå kände mig hyggligt nöjd med. Nu är det knappt tre veckor kvar till Lidingöloppet och lite tid att försöka slipa på snabbhet och löpform. Nästa helg springer jag eventuellt även Stockholm Halvmarathon.

 
Skitbra priser på Sicklaloppet!


Jag tvingas konstatera att även 2012 blev ett svagt golfår. Jag spelade i fredags årets tredje och avslutande runda på anrika Saltsjöbadens GK. Dessförinnan har det blivit ett varv på Viksjö och Kungsängen före semestern. Verkligen synd då golf är kul men tiden räcker helt enkelt inte till, kanske nästa år...


Under helgen har jag även hunnit besöka skogarna på Järvafältet. Vi hittade en hel del svamp som kom väl till användning vid kvällens middag. Det är sällan man träffar på en huggorm på det här sättet. Kräldjur tillhör inte mina favoriter så någon närbild blev det aldrig men det var en ståtlig svart rackare med tydligt sicksack mönster.

 
Den kommande veckan ser ut att bli riktigt händelserik på alla plan, spännande!

Var försiktig & träna klokt!